OVER ONS

Dr. Gert Remmerie

“Elke gedachte is een zaadje dat een uitwerking heeft op onze toekomst.” (Dr. Gert Remmerie)

Ik werd geboren op 24 februari 1970 en groeide vanaf mijn 6de levensjaar op in Zele.

Muziek en scouts waren mijn passie.

Mijn humaniora bracht ik door in het HEMACO in Dendermonde, nu het ROMERO-College.

In 1988 wilde ik ingenieur architectuur of muziek verder studeren, maar door “toeval” begon ik geneeskunde te studeren aan de K.U.Leuven. Dank zij een goeie vriend, Piet Vercauter, durfde ik het aan om deze 10 jarige universitaire opleiding te starten.

2016 bracht mij naar de Oost-Kantons (Bütgenbach), waar ik als HAIO in het ware huisartsenleven gesmeten werd met meer dan 4000 patiënten die dienden verzorgd te worden. Dit was één van de grootste huisartsenpraktijken van België, waar ik vol energie mijn eerste tienduizend patiënten op 2 jaar tijd zag. Het gevolg was een snelle groei, een uitstekende manier om dat wat ik aangeleerd had aan de universiteit om te zetten in praktijk.

In 2009 verhuisde ik naar de Spaanse zon in Gran Canaria waar de eeuwige lente heerst.

Hier leerde ik Reiki kennen, een Japanse manier om met energieën mensen te helpen. Mijn Duitse Reiki-leraar Heidi was gedurende 4 jaar mijn begeleidster in deze toch wel unieke bewustzijnswording en uiteindelijk groeide ik uit tot Reiki-Master-Leraar.

Het is duidelijk dat deze “shift” of “bewustwording” een levenslange uitwerking heeft: het onbestaande en onbegrijpelijke was aanwezig en gebeurde. Hoe was dit mogelijk? Ik verdiepte mij in deze materie, maar diende hiervoor hypnose te studeren en de basis van acupunctuur, want over de geestelijke kracht en energieën wordt natuurlijk niets gezegd of geleerd aan de universiteit.

Tussen 2008 en 2011 werkte ik nog op het vasteland in Spanje in eerste lijnszorg en op de spoedgevallendienst van het universitair ziekenhuis van Alzira (Valencia).

Tussen 2011 werd ik gevraagd in Bourgondië te starten. Ik werkte er als huisarts en als medisch verantwoordelijke en arts voor een revalidatiecentrum van 22 bedden.

Tussen 2013 en 2016 verbleef ik weer in België, maar in 2016 vertrok ik naar Mallorca, waar ik met open armen werd ontvangen door de ziekenhuisketen Juaneda. Mijn kennis van de 5 Europese basistalen en mijn visie over geneeskunde waarvan Lichaam, Geest en Ziel, de basis zijn, waren ideaal voor deze internationale zorgverstrekkende groep die zich toespitst op een internationaal publiek in Mallorca.

Ik werd naar München op cursus gestuurd en leerde er de energetische behandeling door Bioresonantie kennen.

Ondertussen werd ik medisch directeur van het ver vooruitstrevende Anti-Aging centrum CellMedicum, onder leiding van Marion Kleeberg (de eerste vrouw die 40 jaar geleden het eerste Anti Aging congres in Europa organiseerde). De mitochondriale geneeskunde en de micro-immuuntherapie werden mij zo bijgebracht.

Door “toeval” kwam ik in contact met Coaching. Meer uit nieuwschierigheid dan uit noodzaak, deed ik mee aan een weekend “Mente Poderosa”, gegeven door de Spaanse Coach Juan Carlos Rodriguez. Het resultaat was de geboorte van een nieuwe Gert, muziek werd opnieuw belangrijk in mijn leven en ik begon eindelijk van mijn passie iets tastbaars te maken: een eerste album werd uitgegeven in de digitale wereld met als titel “Conscious Flight”. Een betere naam kon ik niet vinden, want het was de essentie van mijn levensloop.

Door de immense bewustzijnsontwikkeling die deze coaching teweeg gebracht had en de diepe uitwerking van onderbewuste blokkaden, werd ik, net zoals in 2000 bij de Reiki sessies, getriggerd om dit aan te leren. Mijn vraag aan Juan Carlos om mij zijn (tot dan toe) geheime techniek van transcendentale coaching aan te leren, werd positief beantwoord. Hij richtte dan ook een nieuwe school voor transcendentale coaching op om zijn weten en kunnen te verspreiden en na 18 maand kreeg ik de titel van Transcendentale Coach. Prachtige sessies met patiënten in Mallorca met onmiddellijke fysieke en mentale veranderingen, gaven mij een nieuwe invalshoek op het behandelen van patiënten.

In 2020 kwam ik terug naar België, deze keer voorgoed. Zele was een ideale plaats om terug te komen. In mijn ouderlijk huis krijg ik de mogelijkheid om te leven en mijn beroep uit te oefenen in een nieuwe praktijk die in 2021 gebouwd wordt.

Sinds 2 mei 2021 beoefen ik dan ook de integratieve geneeskunde als huisarts uit. Niet alleen mensen uit Zele, maar uit heel België blijken mij te vinden, soms voor een tweede opinie, dan weer om diepgaander een chronisch probleem te bekijken en te behandelen of om transcendentale coachingsessies te doen.

Ik heet idereen welkom die zichzelf graag ontwikkelt als lichaam-geest en ziel.

Dr. Gert Remmerie