My MUSIC

Sinds mijn 5de levensjaar leerde ik muziek in Zele en Dendermonde. Vanuit de theorie schakelde ik over op de praktijk (blokfluit – saxofoon – dwarsfluit en piano).

Op 18 jarige leeftijd wilde ik professioneel muzikant worden, maar de geneeskunde kwam er een stokje voorsteken.

Naast de intensieve opleidingen notenleer en de fantastische opleiding piano bij Dirk Vermeir, bekoorde ook zang mijn muzikale interesse. Op een bepaald ogenblik in mijn leven zong ik zelfs in 5 verschillende koren tegelijkertijd, het was dus wel degelijk een PASSSIE.

Mijn “muziek spelen” kende in 2011 een omwenteling, toen ik ergens een prachtig verhaal las over Mozart. Hierin vertelde men dat een leerling van Mozart aan zijn meester vroeg:” Hoe is het mogelijk dat al jouw werken zo perfekt zijn en zo goed klinken?” Het antwoord van Mozart hierop was: “Zolang je je deze vraag stelt, weet je niet wat muziek is.”

Deze 2 zinnen kwamen bij me binnen, met als resultaat dat ik mijn partituren, waar ik soms maanden aan schreef of ontcijferde, aan de kant zette en begon te improviseren.

Het gaf een heerlijk gevoel, maar bij improvisatie, verdwijnt het “moment”. Herhaling is moeilijk zonder schema of partituur. Maar ik genoot telkens opnieuw van het “moment”.

In 2017 stelde ik door een coaching-weekend vast, dat mijn passie, mijn verbondenheid met mijn ziel, te vinden is in het spelen en creëren van muziek. Ik startte mijn eerste muziek onder de naam REMKI (REM-KI = “de energie van Remmerie”). Mijn elektrische Yamaha-piano gekoppeld aan de informatica bracht al snel een blijvende improvisatie en mijn eerste bundel kwam tot leven: “Conscious Flight”.


Dit werk is sinds 2019 terug te vinden op Spotify, Deezer, Apple Music, Amazon Music, …

Sindsdien ging elk vrij moment bijna in het spelen van muziek. In samenwerking met professionele muzikanten (Dirk Vermeir en Charlotte Vandichel) komt er een ware evolutie in mijn muziek. Anno 2022 komt mijn tweede bundel uit, nu ook via YouTube op mijn kanaal “Remki Music Channel“.